Box: Jo Jo Dan, învins la puncte de turcul Selcuk Aydin

Box: Jo Jo Dan, învins la puncte de turcul Selcuk Aydin
Pugilistul român Jo Jo Dan a fost învins la puncte, decizie în unanimitate, de turcul Selcuk Aydin, într-un meci pe durata a 12 reprize, într-o gală de box profesionist disputată sâmbătă seara la Trabzon, în care reprezentantul gazdelor şi-a apărat cu succes titlul de campion mondial WBC Silver la categoria welter.
Jo Jo Dan, alias Ionuţ Ion, a fost numărat de două ori în acest meci de arbitrul de ring, în timp ce adversarul său a fost avertizat în ultima rundă, după o serie de lovituri neregulamentare de-a lungul meciului. Jo Jo Dan a avut un început mai slab de meci şi chiar dacă a dominat lupta, loviturile sale, majoritatea la corp, nu au fost foarte clare. Selcuk s-a limitat să stea în expectativă şi să puncteze pe contre, prin lovituri clare. De remarcat că boxerul român a luptat din repriza a cincea cu arcada stângă deschisă. 

Cei trei arbitri judecători au punctat astfel: belgianul Roger Tilleman 113-112, elveţianul Fabian Guggenheim 113-112, muntenegreanul Predrag Aleksic 115-111. 

Selcuk Aydin a câştigat meritat şi i-a produs a doua înfrângere din carieră lui Jo Jo Dan, după cea din iunie 2010, de la Istanbul, când doi arbitri l-au dat învingător pe Aydin cu 114-113, iar al treilea i-a acordat victoria românului cu 116-111, fapt ce a determinat WBC să decidă redisputarea meciului. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.