“Școala Altfel” și “Școala Verde” la obiectivele societății Vital S.A.

În perioada 19 – 26 octombrie 2023 obiectivele societății VITAL S.A. au fost vizitate de peste 200 de elevi și studenți dornici să descopere toate mecanismele care stau în spatele tratării apei și a epurării apelor uzate. Vizitele au fost programate și organizate de către unitățile de învățământ în cadrul activităților cuprinse în “Școala Altfel” și “Școala Verde”.

Vizitele au început la Stația de epurare a apei uzate care deservește municipiul Baia Mare, unde vizitatorii au putut observa mai îndeaproape tehnologia folosită în procesul de epurare a apelor uzate.

În cadrul etapei mecanice aceștia au văzut cum apa uzată trece prin grătarele ce rețin diferitele obiecte ce ajung accidental în rețeaua de canalizare. Bazinele de separare a grăsimilor, decantoarele, dar mai ales rezervorul de biogaz au captat la maxim atenția vizitatorilor.

Stația de tratare a apei din Baia Mare, un alt obiectiv extrem de important al societății Vital, a stârnit de asemenea multe reacții pozitive în rândul vizitatorilor. Aici au descoperit care este sursa de captare a apei, dar și  traseul urmat ca aceasta să ajungă în stația de tratare. Laboratorul de apă  potabilă cu aparatura din dotare, prezentate ca o oră deschisă de către colegele noastre i-au determinat pe mulți elevi să îți dorească., încă de pe acum, să urmeze o carieră în acest domeniu atât de important. Sala filtrelor de apă și camera de comandă și control cu zecile de butoane au arătat complexitatea muncii și atenția deosebită pe care trebuie să o desfășoare dispecerul de serviciu pentru a monitoriza de pe calculator, funcționarea întregii stații de tratare a apei.

Fiecare vizită s-a încheiat cu un feedback pozitiv atât din partea profesorilor/însoțitorilor și elevilor/studenților, cei din urmă fiind încântați de experiența și de cunoștințele care le-au fost împărtășite de către responsabilii celor două obiective vizitate.

Elevii și studenții care ne-au trecut pragul în această perioadă fac parte din cadrul următoarelor unități de învățământ :

  • Școala Gimnazială Dr. Victor Babeș – Baia Mare
  • Școala Generală George Coșbuc – Baia Mare
  • Liceul Tehnologic de Transporturi Auto – Baia Sprie
  • Liceul cu Program Sportiv – Baia Mare
  • Centru Universitar Nord din Baia Mare- Facultatea de Inginerie

Vital S.A. rămâne în continuare deschis parteneriatelor cu unitățile de învățământ, deoarece responsabilitatea socială reprezintă un important aspect al acțiunilor de relații publice și oferă posibilitatea să educe din timp utilizatorii de mâine ai serviciilor.

Astfel, elevii învață să devină consumatori responsabili de apă, o resursă foarte prețioasă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.