”Școala altfel” pe Creasta Cocoșului, cu jandarmii montani

Programul ,,Școala altfel”  este un prilej de bucurie, relaxare și învățare într-un cadru nonformal prin care elevii beneficiază de experiențe noi și interesante. O astfel de experiență a fost și cea trăită de cei 90 de elevi ai Școlii Gimnaziale Lăpuș în drumeția de pe Creasta Cocoșului, pe care au desfășurat-o cu entuziasm, însoțiți de jandarmii montani.

Chiar dacă vremea nu a fost atât de prietenoasă pentru că a plouat și s-a lăsat ceața, acest lucru nu i-a descurajat pe micii exploratori, iar jandarmii au transformat o situație aparent dificilă într-o ocazie extraordinară de a le face copiilor o demonstrație de echipare și pregătire pentru o urcare pe munte. Elevii au învățat ,,din teren” importanța purtării unui echipament adecvat care să îi protejeze- bocanci, pantaloni de trening, pelerină de ploaie, dar și a accesoriilor specifice: o brichetă de aprins focul, o lanternă, un briceag etc. Cu această ocazie copiii au observat faptul că natura are propriile capricii și că o dimineață însorita pe munte se poate transforma, în câteva secunde, într-o zi ploioasă, de aceea trebuie să fim pregătiți pentru orice schimbare.
De asemenea, cei mici au aflat despre animalele sălbatice care trăiesc în munți, despre cum poate fi identificată prezența lor după urmele pe care le lasă, dar și despre felul în care trebuie să acționăm dacă le întâlnim.

Totodată, copiii au aflat că și ei pot contribui la protejarea naturii prin respectarea habitatului animalelor și păstrarea curățeniei în locurile pe care le colindă, ducând în rucsac ambalajele sau resturile de mâncare și depozitându-le în locuri special amenajate.

Drumeția a constituit o experiență frumoasă pentru copii, care pe lângă faptul că au învățat lucruri noi, printre nori și ceață, s-au bucurat de culorile minunate ce ni le oferă natura în acest sezon.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.