A fost finalizat proiectul MOBI,  implementat de Consiliul Județean Maramureș

În perioada 25-27 octombrie 2023, la Nyíregyháza în Ungaria, s-a desfășurat conferința finală a proiectului „MOBI – Modern Border Infrastructure – Successful Carpathian Region – Infrastructură de graniță modernă pentru o regiune Carpatică de succes”.

Proiectul a fost finanțat în cadrul programului HUSKROUA ENI CBC 2014-2020 și implementat de Consiliul Județean Maramureș în consorțiu internațional, alături de Asociația Internațională a Instituțiilor de Dezvoltare Regională IARDI (Ucraina), Autoguvernarea regiunii Szabolcs-Szatmár-Bereg (Ungaria),

Autoguvernarea regiunii Košice (Slovacia), Unitatea administrativă teritorială a județului Satu Mare (România), Serviciul rutier din regiunea Zakarpattia (Ucraina).

În cadrul conferinței finale au fost prezentate principalele activități și rezultate din cadrul proiectului, fiecare partener diseminând în fața publicului prezent exemplele de bună practică dobândite, proiectele de mobilitate în derulare, dar și Planurile de mobilitate proprii realizate.

Conferința a fost deschisă de Oszkár Seszták, președintele Adunării Generale a regiunii Szabolcs-Szatmár-Bereg din Ungaria, alături de reprezentanți ai partenerilor de proiect, de managerii echipelor și de Vladyslav Mushka, consulului Ucrainei la Nyíregyháza.

Județul Maramureș a fost reprezentat la conferința finală de vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Radu Trufan, și de echipa de proiect. Vicepreședintele Radu Trufan a subliniat principalele realizări ale județului Maramureș prin prisma proiectului MOBI și i-a felicitat toți partenerii implicați, cu deosebire pe cei ucraineni, care, deși se confruntă cu o situație de război, au reușit să atingă parametrii necesari finalizării cu succes a proiectului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.