Școala Altfel, cu polițiști de prevenire

În unele unități de învățământ din județ, săptămâna 27 februarie – 3 martie a fost dedicată Școlii Altfel. Printre activitățile stabilite de cadrele didactice pentru această săptămână au fost și cele cu polițiștii. Astfel polițiștii de prevenire s-au întâlnit cu elevii de la Școala Gimnazială „Dragoș Vodă” Moisei, Liceul Borșa, Școala Gimnazială nr. 7 Borșa, Școala Gimnazială nr. 2 Sighetu Marmației, Școala Gimnazială „Dr. Ioan Mihaly de Apsa” Sighet, Liceul Tehnologic „Dr. Florian Ulmeanu” Ulmeni.  

Temele discutate cu aceștia au fost variate, în funcție de vârstă, de interes și de nevoile lor. Polițiștii le-au vorbit despre prevenirea consumului de substanțe interzise, răspunderea penală a minorilor, prevenirea agresiunilor sexuale, siguranța în mediul online, prevenirea discriminării și a cyberbulying-ului. Polițiștii au realizat și o activitate de orientare în carieră pentru elevii care au dorit să afle mai multe lucruri despre meseria de polițist și care e traseul educațional pe care trebuie să-l parcurgă pentru a deveni polițiști.

”Polițiștii au întâlnit copii frumoși, inteligenți, curioși, dornici să învețe lucruri noi. Este foarte important ca în calitate de părinți să întărim mesajele transmise prin aceste activități, prin exemplul nostru, pentru că doar așa copiii noștri vor reuși să facă față tentațiilor societății în care trăiesc” – este mesajul celor de a IPJ Maramureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.