VIDEO | Scenarii pentru începerea noului an școlar în Maramureș

Inspectoratele Școlare, împreună cu Direcțiile de Sănătate Publică și Comitetele Județene pentru Situații de Urgență, sunt cele care vor hotărî soarta școlilor, din 14 septemebrie, asta ținând cont de cele trei scenario, roșu, galben și verde, propuse la nivel național. În funcție de evoluția situației epidemiologice, elevii vor participa fizic la cursuri sau vor adopta formula cursurilor online.

Sarcina adoptării unui anumit scenario pentru începerea noului an școlar, se va decide la nivel local.

„În acest moment se știe, că școala va începe, coform calendarului stabilit, în 14 septembrie. Există trei scenarii posibile, însă e prematur să decidem care va fi scenariul ales, pentru începutul de an școlar. Situația epidemiologică este cea care va genera nevoia de reacție, a oamenilor școlii, astfel încât, învățarea permanentă, contextualizată nevoilor educaționale și sociale, să continue centrată pe elevi, cu respect pentru actul educațional, dar și cu aplicarea măsurilor sanitare, pentru elevi, personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic”, precizează purtătorul de cuvânt al inspectoratului Școlar Județean Maramureș, Antoaneta Bolchiș.

Fiecare școală va alege scenariul adecvat și-l va operaționaliza, ținând cont de informațiile oferite de Direcția de Sănătate Publică Maramureș, iar decizia finală va aparține, Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș.

”Descentralizarea actului decizional reprezintă o schimbare majoră în paradigma educațională care necesită formare și autoformare, instruire și autoinstruire, da și autonomie educativă. Directorii unităților școlare vor stabili strtegii managerial e curricular flexibile, în urma unei analize riguroase, în școlile pe care le conduc”, menționează Antoaneta Bolchiș, purtător de cuvânt ISJ Maramureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.