Scandal în Piaţa de Alimente din Sighet

Scandal în Piaţa de Alimente din Sighet
La primele ore ale dimineţii persoane de etniei rromă care comercializează obiecte vestimentare în Piaţă de Alimente din Sighetu Marmaţiei au protestat, în faţă administratorului Virgil Codrea, nemulţumiţi de modul în care sunt trataţi.
Aceştia erau revoltaţi că o tarabă de-a lor a fost dărâmată în lipsă comerciantului care îşi desfăşura activitatea acolo de câţiva ani. Reclamantii acuza că în urmă distrugerii tarabei au suferit grave prejudicii, întreagă marfă destinată vânzării fiind compromisă. 
Deşi administratorul pieţei declară că activitatea administrată de familia Barany în piaţă de alimente este ilegala, aceştia susţin că sunt cu toate taxele la zi. Mai mult comercianţii de etnie rromă sunt de părere că administratorul ar vrea să elimine activităţile acestora din piaţă sigheteana. 
Virgil Codrea, administratorul pieţei susţine că nu are nimic personal cu persoanele de etnie rromă, însă doreşte să aducă piaţă de alimente din Sighetu Marmaţiei la standarde europene. Comercianţii de etnie rromă se simţ discriminaţi şi ameninţă că vor protestă în faţă primăriei chiar de ziua lor în data de 8 aprilie. 
În urmă discuţiilor aprinse, femeia a cărei tarabă a fost demolată a ajuns la secţia primiri urgente din cadrul spitalului municipal Sighet. Femeia nu a necesitat internare starea ei imbunatatindu-se ulterior.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.