VIDEO | Sărbătoarea Voluntariatului, cea de-a 12-a ediție la Sighet

Duminică, 27 iunie, la Sighetu Marmației va avea loc cea de-a 12-a ediție a sărbătorii voluntariatului. Evenimentul va avea loc la Grădina Morii, și este inițiat de Asociația ”Frați Minori Capucini”.

Obiectivul evenimentului este preznetarea activității Asociației ”Frați Minori Capucini”, cât și a altor asociații din Sighet, precum și atragerea de noi voluntari.

Obiectivul acestei sărbători este același, ca de fiecare dată. Atât prezentarea activității asociațiilor, cât și lansarea îndemnului de a face voluntariat. Voluntariat înseamnă atunci când o persoană, de bună voie dorește să contribuie la îmbunătățirea vieții în primul rând prin prisma noastră,  a copiilor,  a tinerilor, a întregii societăți în care trăim. Ne dorim să atingem inimile cât mai multor persoane, care să facă voluntariat”, spune preotul Eugen Giurgică, coordonator al Asociației ”Frați Minori Capucini.

Sărbătoarea voluntariatului va fi urmată de un campus de vară.

”În perioada 5-10 iunie, la casa surorilor benedictine, pe strada Mihai Viteazul, nr.37, vom organiza o tabără de vară. Tinerii doritori pot să facă voluntariat. Vom oferi copiilor prin prisma poveștii lui Robin Hood, activități diverse, ateliere creative, jocuri, teatru, muzică, cateheze de învățătură.. Vom intra în lupta contra nedreptăților,așa cum a luptat și Robin Hood. Vom căuta cu ajutorul acestei povești necesitatea de a ne integra într-un grup, de a crea comuniune și de a identifica nevoile societății. Programul taberei este între orle 9:30-15:00, timp în care copiii vor lua și prânzul”, anunță părintele Eugen Giurgică.

Pentru tabăra e vară, numărul de participanți este limitat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.