Săptămână de foc pentru pompierii maramureşeni

Săptămână de foc pentru pompierii maramureşeni

În perioada 20.08. – 26.08.2012, personalul I.S.U. Maramureş a executat, în total, 237 de intervenţii, cu o medie de 33,85 pe zi. Din acestea, medicii, asistenţii şi paramedicii S.M.U.RD. au efectuat 133, iar pompierii- 104 intervenţii. Din totalul acţiunilor S.M.U.R.D., cele mai multe- 131, au fost ajutor medical de urgenţă, iar 2- asistenţă persoane. Media acţiunilor a fost de 19 pe zi.
Cele mai multe intervenţii au fost cele ale personalului S.M.U.R.D. Baia Mare- 61, urmate de cele ale paramedicilor staţiei S.M.U.R.D. Sighetu Marmaţiei- 22, Fărcaşa- 15, Târgu Lăpuş- 13, S.M.U.R.D. Vişeu de Sus şi Bogdan Vodă- câte 11.
Pe parcursul săptămânii trecute, pompierii maramureşeni au executat 104  intervenţii, din care 53- incendii de vegetaţie, 33- transport de apă menajeră, 13- incendii, 5- alte intervenţii, şi câte 1- salvări animale şi protecţia mediului.
Media acţiunilor a fost de 14,85 pe zi.
Cele mai multe intervenţii au fost executate de Detaşamentul de Pompieri “Cpt. Marchiş Adrian” Baia Mare- 48, urmat de Pichetul de Pompieri Târgu Lăpuş- 13, Punctul de lucru Şomcuta Mare- 11, Secţia de Pompieri Vişeu de Sus- 9, Detaşamentul de Pompieri Sighetu Marmaţiei- 7, Garda de Intervenţie Borşa- 6, Garda de Intervenţie nr. 2 Fărcaşa- 4 şi Garda de Intervenţie nr. 2 Bogdan Vodă- 2.
În perioada analizată, numărul maxim de intervenţii a fost înregistrat în perioada 25 – 26.08.2012, când s-au produs 74 de intervenţii. Pentru asigurarea operativă a intervenţiei a fost nevoie de alarmarea întregului efectiv al reşedinţei inspectoratului şi a personalului din turele libere din cadrul Detaşamentului de Pompieri “Cpt. Marchiş Adrian” Baia Mare. Toate autospecialele subunităţii, inclusiv o autospecială a Gărzii de Intervenţie nr. 2 Fărcaşa au participat la acţiuni.  
De la începutul anului, personalul I.S.U. Maramureş a executat, în total 5126 intervenţii, cu o medie de 21,44 pe zi. Din total, acţiunile pe linie de pompieri au ajuns la 1163, adică o medie de 4,86 pe zi, iar cel al acţiunilor S.M.U.R.D. la 3963, cu o medie de 16,58 pe zi.Şi specialiştii Inspecţiei de Prevenire din cadrul I.S.U. Maramureş au avut  activitate susţinută în ultima săptămână. Ei au efectuat 13 controale dintre care 9- tematice, la 5 operatori şi 4 instituţii, respectiv 4 de fond, la localităţi, operatori economici şi instituţii publice.
Personalul inspecţiei a constatat 37 de deficienţe, din care 20 au fost soluţionate şi a aplicat 3 sancţiuni, constând în avertismente. Săptămâna trecută, inspectorii de specialitate au primit 8 cereri de avize de securitate la incendiu. În această perioadă au fost emise 3 avize de securitate la incendiu, 1 autorizaţie de de securitate la incendiu şi au fost respinse 3 cereri de avize.
În aceeaşi perioadă, personalul inspecţiei de prevenire a efectuat activităţi de informare preventivă prin distribuirea de pliante cu măsuri de apărare împotriva împotriva incendiilor de fond forestier şi măsuri specifice la executarea lucrărilor cu foc deschis. De asemenea, în timpul controlului efectuat în oraşul Şomcuta Mare şi cu ocazia exerciţiului de alarmare publică din localitatea Valea Chioarului a fost popularizată campania naţională  “Vreau să fiu voluntar.”
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.