Salubrizarea orasului Baia Mare, in atentia primarului Catalin Chereches

Salubrizarea orasului Baia Mare, in atentia primarului Catalin Chereches

1 august este termenul limita pana la care Baia Mare ar trebui sa sclipeasca de curatenie. In caz contrar, societatea de salubrizare S.C Drusal S.A. are toate sansele sa isi piarda dreptul de a mai asigura curatenia in oras. Aceasta decizie a fost luata de primarul Catalin Chereches, care doreste ca Baia Mare sa se transforme intr-un oras curat, civilizat, cu oameni gospodari.

Catalin Chereches isi doreste o mai buna colaborare intre societatea de salubrizare si Primarie astfel incat orasul Baia Mare sa se ridice la un standard european de civilatie. "Avem nevoie sa acoperim arterele principale, sa intram in cartiere, in incinta blocurilor, pe alei, zone de acces, parcari. Mai exact trebuie asigurata salubrizarea intregului oras. Cred ca lucrurile ar trebui sa se lege intr-un fel. Daca facem intretinere de spatii verzi, trebuie sa facem si salubrizare", a mentionat primarul municipiului Baia Mare in cadrul unei conferinte de presa. Totodata, acesta s-a mai aratat deranjat atat de rampele ilegale de depozitare a deseurilor, care, intr-o prima faza, ar trebui eliminate pe cheltuiala Primariei cat si de punctele de colectare a deseurilor menajere. "Sunt zone unde se aduna indivizi fara adapost, oameni care nu respecta regulile de buna conduita in comunitate. Sunt aproximativ 170 de astfel de puncte in oras. Ele nu sunt spalate, nu sunt sterilizate, dezinfectate. Sunt puncte neigienice, cu mirosuri si animale. Cred ca Drusalul va intelege ca trebuie sa intre intr-un program pentru ca sa nu ne mai confruntam cu astfel de probleme", a mai aratat edilul Baii Mari.

Mai mult, Catalin Chereches doreste ca in urmatoarea perioada, capacitatea de colectarea a deseurilor sa creasca cu 20% si solicita montarea unor camere de supraveghere in cartierele Garii, Alecsandri, Sasar si Decebal. In cadrul aceleiasi conferinte de presa, administratorul public al orasului Baia Mare a dat de inteles ca nu a fost nici el foarte multumit de firma de salubrizare dar se pare ca aceasta parere a pastrat-o doar pentru el. Insa acum, cu noul primar, lucrurile par sa se schimbe si parerile sa iasa la suprafata. "Am incercat sa ii constientizez pe cei de la Drusal ca fara dotari nu putem face performanta. Ma bucur ca noul primar da un nou imbold in ceea ce priveste curatenia orasului", a precizat administratorul public, Vasile Barbul.

S.C Drusal S.A va trebui sa isi faca temele de casa si in ceea ce priveste salubrizarea stradala. "Imi doresc sa fie spalate drumurile si trotuarele. Drusalul trebuie sa isi reinnoiasca parcul auto. Nu vreau sa mai vad doar in fata Primariei o masina care spala drumurile. Trebuie sa se intample peste tot in acest oras. Ma oboseste si pe mine sa vad masina de spalat trecand numai prin fata Primariei", a mai adaugat Chereches. Primarul considera ca poate exista o colaborare buna intre Primarie si firma de salubrizare insa se simte obligat aiba o doza de scepticism. "De aceea, 1 august este pentru mine un punct limita. In momentul in care nu se respecta intelegerea, ea se rupe", a concluzionat Catalin Chereches.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.