VIDEO | Salariații care au apelat la varianta de muncă de la domiciliu au primit sprijin din partea autorităților

Salariații care au apelat la varianta de muncă de la domiciliu au primit sprijin din partea autorităților. Telemunca este una dintre cele zece măsuri aplicate pe perioada pandemiei pentru a veni în sprijinul angajatorilor.

Pe pacursul anului 2020 s-a acordat sprijin în valoare de 2500 de lei pentru fiecare salariat la solicitarea angajatorilor, care, în perioada stării de urgență sau de alertă au solicitat decontarea acestor sume pentru achiziționarea mijloacelor tehnologice pe care angajatorul este obligat să le pună la dispoziția telesalariatului.

Precizăm că suma acordată s-a făcut în ordinea depunerii solicitărilor, până la 31 decembrie, 2020, din bugetul asigurărilor de șomaj, în limita fondurilor alocate cu această destinație. Au beneficiat de această măsură 230 de salariați, la solicitarea a 30 de agenți economici”, menționează Oana Oșanu, director exevutiv AJOFM Maramureș.

Cei care au solicitat sprijin prin acest program au avut la dispoziție intervalul 10 august până în 31 decembrie. Doar cinci nu au fost onorate din cauză că solicitanții au depus târziu cererile.

Desigur, avem cereri care au depășit acest termen, și nu pot fi onorate, pentru că, așa cum spune Ordonanța 132/2020,la articolul 5, spune că aceste sume se acordă o singură dată, în limita bugetului alocat cu această destinație. În acest moment bugetul a fost epuizat și nu mai putem să onorăm solicitările angajatorilor”, precizează Oana Oșanu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.