VIDEO | S-au finalizat protocoalele de colaborare cu CNAIR pentru centurile ocolitoare ale municipiilor Baia Mare și Sighetu Marmației

Consiliul Județean Maramureș a adoptat vineri, în cadrul ședinței ordinare, proiectele de hotărâre care privesc încheierea protocoalelor între CJ Maramureș și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) necesare pentru realizarea centurilor ocolitoare ale municipiilor Baia Mare și Sighetu Marmației.

Odată finalizat acest demers, săptămâna viitoare vor fi lansate licitațiile pentru studiile de fezabilitate. Proiectele vor fi finanțate conform OUG 101/2020 prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

 Un alt proiect important adoptat îl reprezintă stabilirea numărului și cuantumului burselor de ajutor social pentru elevii din învățământul special de stat din Maramureș pentru anul școlar 2020 – 2021.

În ceea ce privește dezvoltarea patrimoniului cultural al județului Maramureș, Consiliul Județean a adoptat hotărârea privind exercitarea dreptului de preempțiune asupra imobilului monument istoric – Castelul Geza Teleki din Pribilești, Satulung.

”Principalul nostru obiectiv este de a reabilita acest imobil și de a-l introduce în circuitul turistic și în circuitul muzeelor. Maramureșul are locuri minunate și obiective turistice frumoase, care merită promovare și care, odată cunoscute vor fi iubite și de turiștii care ne vizitează” – a arătat președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.