VIDEO | S-au confiscat țigări de contrabandă de peste 245.000 de lei

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au confiscat țigări de contrabandă în valoare de peste 245.000 de lei.

În 14 septembrie, lucrătorii Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău au observat, în apropierea graniței, pe direcția localității Teceu Mic, doi bărbați care se deplasau de la malul râului Tisa spre interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă bărbații nu s-au oprit, au abandonat coletele și au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul ucrainean.

La fața locului au fost descoperite 25 de colete conținând 17.250 de pachete cu țigări ucrainene.

În continuare, se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru depistarea persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la răspundere a acestora.

În aceeași zi, lucrătorii Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare au găsit în mașina unui bărbat oprit la control 1.500 de pachete de țigări, provenite din magazine de tip duty free.

La rândul lor, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Valea Vișeului au descoperit la aproximativ 200 de metri de graniță, 3 colete cu țigări din contrabandă. În toate cazurile se fac cercetări.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.