S-au ales cu dosare penale pentru infracțiuni rutiere

Polițiștii au fost sesizați ieri că un autoturism a fost condus pe contrasens pe strada 1 Mai din Baia Mare, iar conducătorul auto este posibil să fie sub influența băuturilor alcoolice. La scurt timp, o patrulă din cadrul Poliției Locale Baia Mare a fost oprită de către apelant care i-a indicat autoturismul. Patrula s-a deplasat în zonă, a identificat autoturismul în cauză și a solicitat prezența unui echipaj din cadrul Poliției Municipiului Baia Mare, deoarece conducătorul auto emana halenă alcoolică.

Ajunși la fața locului, polițiștii au identificat conducătorul auto, un bărbat de 52 de ani din Satulung. Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Baia Mare pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

În noaptea trecută, polițiștii din Borșa au fost sesizați că în zona unui restaurant un autoturism a accidentat un pieton și a lovit mai multe autoturisme parcate. Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat trei autoturisme parcate care prezentau avarii minore și un bărbat de 22 de ani din oraș, care a relatat că a fost acroșat de un autoturism. Victima a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale și a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În urma verificărilor, polițiștii au identificat autoturismul care ar fi provocat accidentul rutier la o distanță de 500-600 metri, fără a avea fixate plăcuțe cu numere de înmatriculare, radiat din circulație și care prezenta avarii minore în urma impactului cu cele trei vehicule parcate regulamentar. Cel care a condus mașina e un bărbat de 32 de ani din Moisei, care nu deține permis de conducere pentru nici o categorie. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările.

În Suciu de Sus, polițiștii au observat ieri, pe DJ 171, un autoturism al cărui șofer, când a văzut autospeciala de poliție, a mărit brusc viteza de deplasare. S-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză, acesta continuându-și deplasarea pe o distanță de aproximativ 300 de metri, după care s-a oprit. La volan a fost identificat un bărbat de 56 de ani din Cupșeni. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Orășenesc Târgu Lăpuș, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.