VIDEO |S-a lăsat cu sancțiuni de la ITM

În perioada 10 decembrie – 7 ianuarie Inspecţia Muncii a derulat o campanie de control în ceea ce-i privește pe agenții economici autorizaţi pentru deţinerea, transportul, depozitarea, manipularea şi comercializarea articolelor pirotehnice. În urma acestor verificări în Maramureș au fost aplicate 15 sancţiuni.

Această acţiune este motivată de unele evenimente grave petrecute anii anteriori în tară şi străinătate care s-au soldat cu explozii şi incendii de proporţii la depozite de articole pirotehnice provocând mari pagube materiale şi uneori chiar victime.

Un alt motiv care a determinat desfășurarea aceastei acţiune este faptul că  în perioada de sărbători se înregistrează cazuri frecvente de vătămări corporale produse prin utilizarea articolelor pirotehnice de către copii.

La nivelul judeţului Maramureş în perioada menţionată au fost verificaţi 10 agenţi economici. Au fost dispuse 15 măsuri de remediere a deficienţelor constatate, fiind aplicate un număr de 15 sancţiuni sub forma avertismentului.

Printre deficienţele constatate se numără nerespectarea unei evidenţe stricte a consumurilor de materii explosive şi instruirea superficială în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă a lucrătorilor care manipulează şi transportă aceste materiale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.