S-a încheiat cu succes reabilitarea și modernizarea grădiniței din Tulghieș

S-a încheiat cu succes proiectul de reabilitare și modernizare a grădiniței din Tulghieș cu o investiție totală de 2,5 milioane de lei.

După demersuri la Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş pentru revizuirea normelor didactice ale educatoarelor şi salarizarea personalului, s-a reușit trecerea grădiniței la program prelungit. ”Copii nu mai pleacă din satele noastre la alte grădiniţe, ba chiar se înscriu mai mulţi decât înainte”, a declarat Ioan Mătieș, primarul comunei Mireșu Mare.

Proiectul a beneficiat de finanţare din fonduri europene, la care s-a adăugat o co-finanţare substanţială din fonduri naţionale.

Asemenea proiecte co-finanţate prin fonduri europene înseamnă o şansă în plus pentru dezvoltare şi o viaţă mai bună. Partea mai puţin vizibilă pentru cetăţeni este birocraţia acestor proiecte, cu proceduri anevoioase şi foarte multe documente. Ca să vedeţi ce înseamnă birocraţia proiectelor cu fonduri europene, contractul de finanţare cu autoritatea contractantă a fost semnat în mai 2020”, a adăugat Ioan Mătieș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.