Dezbatere și informare pe teme de protecția mediului și împotriva braconajului

Săptămâna aceasta, la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi ,,Pintea Viteazul” Maramureș s-a desfășurat o sesiune de informare și dezbatere susținută de către reprezentanții 𝑂𝑟𝑔𝑎𝑛𝑖𝑧𝑎𝑡̦𝑖𝑒𝑖 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑃𝑟𝑜𝑡𝑒𝑐𝑡̦𝑖𝑎 𝑀𝑒𝑑𝑖𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑠̦𝑖 𝐶𝑜𝑚𝑏𝑎𝑡𝑒𝑟𝑒𝑎 𝐵𝑟𝑎𝑐𝑜𝑛𝑎𝑗𝑢𝑙𝑢𝑖 𝐶𝑙𝑢𝑗.

Activitatea s-a adresat în special jandarmilor din structurile montane, dar și jandarmilor care fac parte din echipajele de intervenție.

Dezbaterea s-a construit în jurul unor teme de interes precum: 𝑝𝑟𝑜𝑡𝑒𝑐𝑡̦𝑖𝑎 𝑚𝑒𝑑𝑖𝑢𝑙𝑢𝑖, 𝑝𝑟𝑒𝑣𝑒𝑛𝑖𝑟𝑒𝑎 𝑎𝑐𝑡𝑖𝑣𝑖𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑖𝑙𝑖𝑐𝑖𝑡𝑒 𝑑𝑒 𝑝𝑒𝑠𝑐𝑢𝑖𝑡, 𝑎𝑐𝑐𝑒𝑠𝑢𝑙 𝑚𝑜𝑡𝑜𝑟𝑖𝑧𝑎𝑡𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑖̂𝑛 𝑝𝑎̆𝑑𝑢𝑟𝑖 𝑠̦𝑖 𝑎𝑟𝑖𝑖 𝑝𝑟𝑜𝑡𝑒𝑗𝑎𝑡𝑒, 𝑔𝑒𝑠𝑡𝑖𝑜𝑛𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑑𝑒𝑠̦𝑒𝑢𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑠𝑎𝑢 𝑙𝑒𝑔𝑒𝑎 𝑝𝑖𝑐𝑛𝑖𝑐𝑢𝑙𝑢𝑖.

De asemenea, s-a pus accent pe 𝑔𝑒𝑠𝑡𝑖𝑜𝑛𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑎𝑛𝑖𝑚𝑎𝑙𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑠𝑎̆𝑙𝑏𝑎𝑡𝑖𝑐𝑒 𝑟𝑎̆𝑛𝑖𝑡𝑒 𝑎𝑗𝑢𝑛𝑠𝑒 𝑖̂𝑛 𝑚𝑒𝑑𝑖𝑖 𝑙𝑜𝑐𝑢𝑖𝑡𝑒 𝑠𝑎𝑢 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑝𝑜𝑡 𝑝𝑢𝑛𝑒 𝑖̂𝑛 𝑝𝑒𝑟𝑖𝑐𝑜𝑙 𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎𝑛𝑡̦𝑎 𝑝𝑢𝑏𝑙𝑖𝑐𝑎̆.

Au fost abordate studii de caz despre câini agresivi care au fost capturați, reptile care trebuiau relocate, mistreți captivi într-un spațiu subteran, vulpi rănite sau intruse în zonele locuite, dar și păsări agresive, lilieci sau chiar animale mai greu de gestionat cum ar fi urșii.

Scopul acestei activități a fost prezentarea unor tehnici specifice de abordare a relației om-natură și om-animal, atât în zona montană, atunci când ne întâlnim cu acestea în habitatul lor natural, cât și în zonele domestice în care se întâmplă ca animalele sălbatice să rămână captive și să necesite intervenția jandarmilor.

Acest tip de activitate sprijină îmbunătățirea sistemului de intervenție la animale, eficientizând acțiunea echipei de intervenție și reducând semnificativ durata unei astfel de intervenții.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.