S-a încheiat cu succes campania aeriană de vaccinare antirabică la vulpi

Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș a încheiat cu succes campania aeriană de vaccinare antirabică la vulpi. Campania are rolul de a imuniza efectivele de vulpi împotriva rabiei, astfel încât focarele de rabie să fie din ce în ce mai puține.

La nivelul județului Maramureș nu s-au înregistrat cazuri de rabie la vulpi. Cu toate acestea, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș a luat toate măsurile de precauție, pentru ca aceste focare să nu apară.

”Și în acest an, la nivelul județului Maramureș a avut loc campania de distribuție aeriană a momelilor vaccinale care s-a făcut de pe aeroportul Satu Mare. Adta însemnaă că un număr de 116 000 de momeli vaccinale, care conțin o capsulă cu virusul vaccinal au fost distribuite în acest fel pe cale aeriană, pe zone prestabilite, în special în mediul silvatic”, a declarat Vasile Pop, director adjunct DSVSA Maramureș.

Aceste momeli nu se administrează la nivelul localităților, la nivelul pășunilor, la nivelul heleșteelor, bălților, iar în locurile greu accesibile s-au distribuit un număr de 2000 de momeli, cu ajutorul funcționarilor de la Direcția Silvică, a responsabililor fondului de vânătoare, AJVPS și alți colaboratori  imlicați în această activitate.

”Această campanie are rolul de a imuniza efectivele de vulpi, lucru foarte ușor de constatat, pentru că avem un feedback în acest sens, nu mai avem cazuri de rabie la vulpe de un an de zile. Înseamnă că această vaccinare este eficientă, avem și un control al eficienței acestei vaccinări și lucrurile merg foarte bine”, spune directorul adjunct, Vasile Pop.

De șapte ani de zile România aplică acest program de vaccinare a vulpilor.

 

 

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.