S-a aprobat proiectul de lege privind regimul deşeurilor

S-a aprobat proiectul de lege privind regimul deşeurilor

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, proiectul de lege privind regimul deşeurilor, prin care legislaţia în domeniu este pusă în acord cu cea mai recentă directiva europeană în acest sens, datând din 2008, şi prin care se stabileşte că ţintă pentru 2020 atingerea de către România a obiectivului de reciclare a 50% din deşeuri, a anunţat ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, într-o conferinţa de presă la Palatul Victoria, informează Mediafax. 

 

 "Reglementam tot ceea ce înseamnă valorificare, eliminare a deşeurilor şi diferitele obligaţii ale producătorilor şi ale generatorilor de deşeuri, iar aici trebuie să mergem şi până la cetăţean şi la cei care generează deşeuri. Doar prin sistemul integrat vom ajunge în situaţia în care, sper, până în 2015, să putem spune că avem un sistem integrat de deşeuri", a declarat ministrul Borbely. 
 
 România dispune, prin POS Mediu, de circa două miliarde de euro pentru a implementa, până în 2015, în toate judeţele ţării, un sistem integrat pentru gestionarea deşeurilor şi atingerea obiectivului european de reciclare a 50% din deşeurile generate, în condiţiile în care, la oră actuală, sunt valorificate doar 1%. Ministrul Laszlo Borbely a precizat, însă, că, la capitolul PET-uri, România reciclează deja 40% din deşeuri datorită obligaţiei de a recicla impuse producătorilor. Mai multe informaţii pe www.mediafax.ro.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.