VIDEO | S-a aprobat Ghidul Programului Erasmus+ 2021

Comisia Europeană a aprobat  Ghidul Programului Erasmus+ 2021, privind domeniile educației, formării, tineretului și sportului, pentru perioada 2021-2027.

Ghidul furnizează informații cu privire la obiectivele, prioritățile și principalele caracteristici ale programului, țările participante, structurile de punere în aplicare și bugetul general disponibil, detalii cu privire la tipurile de proiecte sprijinite de program, proceduri privind cererea de grant și selecția proiectelor, dispoziții financiare și administrative legate de acordarea unui grant Erasmus+.

În Apelul european sunt publicate termenele de depunere a cererilor de finanțare pentru toate tipurile de acțiuni cuprinse în Programul Erasmus+.

Programul Erasmus+ este menit să sprijine eforturile țărilor participante la program de a utiliza în mod eficient talentul și capitalul social al Europei, într-o perspectivă a învățării pe tot parcursul vieții, prin corelarea sprijinului acordat învățării formale, non-formale și informale în domeniile educației, formării și tineretului, precum și îmbunătățirea posibilităților de cooperare și de mobilitate cu țările partenere.

Ghidul poate fi revizuit în funcție de prioritățile și liniile de acțiune definite în programele de lucru adoptate în anii următori de către Comisia Europeană, iar punerea lui în aplicare depinde, de asemenea, de disponibilitatea creditelor prevăzute în proiectul de buget după adoptarea bugetului pentru anul în cauză de către autoritatea bugetară sau a creditelor prevăzute în sistemul doisprezecimilor provizorii.

Sursa foto: eusa.eu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.