VIDEO | Au început simulările

În perioada 29 – 31 martie se desfășoară simularea examenului de Evaluare Națională. Luni a avut loc prima probă scrisă din cadrul acestei simulări – cea la limba și literatura română. În Maramureș au participat 2772 de elevi (o proporție de 92,09%). Nu au fost situații de elevi eliminați.

Întrucât UAT-urile Coltău, Recea, Tăuții Măgherăuș sunt în carantină în această perioadă, 76 de elevi nu au participat la această probă. Simulările vor putea fi reprogramate în localitățile aflate în carantină după încetarea măsurii, conform unui calendar aprobat de inspectoratele școlare, dar nu mai târziu de 15 mai, iar subiectele vor fi elaborate la nivelul ISJ. Marți va avea loc simularea probei de matematică, iar în 31 martie, la limba maternă.

Rezultatele obținute de elevi la simularea probelor scrise ale examenului de Evaluare Națională vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat acestea, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru optimizarea rezultatelor examenului din vară.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.