Rusia va aloca FMI cel puţin 10 miliarde de dolari pentru salvarea zonei euro

Rusia va aloca FMI cel puţin 10 miliarde de dolari pentru salvarea zonei euro

Rusia va aloca Fondului Monetar Internaţional (FMI) cel puţin 10 miliarde de dolari cu condiţia ca Moscova să poată să influenţeze modul în care vor fi cheltuite aceste fonduri, a specificat marţi Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, într-o declaraţie făcută după o reuniune a grupului ţărilor BRIC (Brazilia, India, Rusia şi China) în marja summit-ului G20 de la Los Gabos (Mexic), relatează marţi postul de radio Golos Rossii.
Potrivit acestuia, cifra avansată a fost confirmată de însuşi liderul rus. Referindu-se la creşterea capacităţii de finanţare a FMI, Peskov a rezumat poziţia Rusiei cu privire la această problemă: creşterea volumului de lichidităţi, alocate într-o situaţie de criză, elimină doar ‘simptomele bolii’, dar nu rezolvă nimic la nivel sistemic.
‘Alocând fondurile respective, Rusia speră să aibă posibilitatea să influenţeze modul în care acestea sunt cheltuite’, a subliniat purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, menţionând că liderii ţărilor BRIC şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la situaţia din zona euro, care ar putea afecta starea economiei globale.
Potrivit AFP, India a promis şi ea o contribuţie egală cu cea a Rusiei, de 10 miliarde de dolari, pentru a creşte resursele FMI.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.