Rusia consideră "inadecvate" declaraţiile lui Hillary Clinton despre susţinerea Siriei

Rusia consideră "inadecvate" declaraţiile lui Hillary Clinton despre susţinerea Siriei

Adjunctul ministrului rus de Externe, Ghennadi Gatilov, consideră "inadecvate" declaraţiile secretarului de Stat american, Hillary Clinton, care a acuzat Rusia că blochează progresele în Siria.

"Este o declaraţie inadecvată", a declarat Gatilov, citat de agenţia Interfax, adăugând că aceste observaţii nu se înscriu în cadrul recentului acord al conferinţei internaţionale pe tema Siriei, desfăşurată la Geneva.

La rândul său, adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov, a respins "categoric" ideea că Rusia ar susţine regimul Bashar Al-Assad. "Respingem categoric formula conform căreia Rusia susţine regimul Bashar Al-Assad în actuala situaţie din Siria", a declarat Riabkov. "Problema nu este susţinerea unuia sau altui lider politic, ci găsirea unei soluţii pentru ajungerea la o dezbatere politică normală. Rusia nu este preocupată să susţină un lider politic sau altul din Siria, ci consideră indispensabil dialogul între reprezentanţii puterii şi cei ai opoziţiei", subliniază Riabkov.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.