Parlamentul a decis suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu

Parlamentul a decis suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu

Parlamentul a decis, vineri, suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu cu 256 de voturi favorabile şi 114 împotrivă, a anunţat secretarul Camerei Deputaţilor Georgian Pop. El a arătat că au existat şi două voturi anulate din cele 373 exprimate de parlamentari. Votul a fost secret, cu bile.

Referendumul pentru demiterea preşedintelui României va avea loc pe data de 29 iulie 2012, a decis vineri, prin vot, Parlamentul.Preşedintele Traian Băsescu a părăsit vineri Palatul Parlamentului unde se dezbate cererea USL de suspendare a sa din funcţie, anunţând că aşteaptă decizia la Cotroceni.

* Preşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul României, deputatul Gabriel Oprea, nu a votat pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, au declarat, vineri, pentru AGERPRES, surse parlamentare. Potrivit acestora, parlamentarii progresişti votează fiecare potrivit propriei conştiinţe.

* Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, a declarat vineri, înaintea începerii votului privind suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, că nu a fost dată o linie "precisă şi obligatorie" pentru deputaţii şi senatorii formaţiunii şi că i-a lăsat pe aceştia să voteze cum îi îndeamnă conştiinţa.
Potrivit liderului UDMR, textul CCR nu "este foarte limpede", este "foarte, foarte discutabil şi interpretabil".
"Acest text lasă mult de dorit, nu vreau să comentez", a spus preşedintele UDMR.
El a afirmat că a înţeles că nu au fost prezenţi vineri doi judecători ai CCR şi că pentru a fi validată o decizie era nevoie de cinci dintre aceştia. "Am înţeles că nu au fost prezenţi doi judecători şi că doar patru voturi s-au exprimat într-o parte. Trebuiau cinci ca să fie validată", a spus liderul UDMR.
Hunor Kelemen a precizat că, pe parcursul zilei de vineri, a fost întrebat de liderul PDL, Vasile Blaga, liderul social-democrat Victor Ponta şi cel liberal Crin Antonescu cum vor vota parlamentarii UDMR.
Preşedintele Uniunii a precizat că, indiferent de votul exprimat de senatorii şi deputaţii UDMR, nu vor fi aplicate sancţiuni.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.