Românii vor avea parte de o minivacanţă de 1 decembrie

Românii vor avea parte de o minivacanţă de 1 decembrie

În acest an bugetarii, elevii şi studenţii se vor bucura la sfârşitul lunii noiembrie începutul lunii decembrie de o minivacanţă. Ziua de 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, a fost decretată de Parlament ca zi nelucrătoare. Astfel, românii vor beneficia de de trei zile libere, deoarece după Sf. Andrei, urmează Ziua Naţională. Reacţiile sighetenilor sunt pozitive şi declară că vor profita la maxim de acel week-end prelungit.
 În luna iunie a  acestui an Camera Deputaţilor a adoptat, proiectul de lege care prevede ca ziua de 30 noiembrie, când creştinii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sfântul Apostol Andrei, să devină zi liberă. 30 noiembrie este considerată sărbătoarea creştinării poporului român, datorită faptului că Sfântul Apostol Andrei, întâiul apostol chemat de Hristos, şi-a desfăşurat activitatea misionară inclusiv pe teritoriul ţării noastre, în regiunea Dobrogea. Astfel, la sfârşitul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie, românii vor beneficia de două zile libere consecutive, deoarece, după 30 noiembrie, urmează liberul de 1 decembrie – Ziua naţională a României, celebrarea Marii Adunări Naţionale de la Alba Iulia, din 1 decembrie 1918.
Sighetenii sunt încântaţi de zilele libere primite de la Guvern şi spun că vor profita la maxim de această minivacanţă, fie se vor răsfăţa într-o staţiune turistică fie se vor rupe de grijile cotidiene şi se vor ohihni acasă. Nici elevii nu se supără pentru zilele libere primite de la şcoală.
În România, Codul Muncii prevede 12 zile libere, legal, dintre care două pică întotdeauna duminica, prima zi de Paşte şi prima zi de Rusalii.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.