România, la a doua victorie la Campionatul Mondial de handbal din Brazilia

România, la a doua victorie la Campionatul Mondial de handbal din Brazilia
Naţionala de handbal feminin a României a obţinut, luni, la Sao Paulo, a doua victorie din grupa C a Campionatului Mondial din Brazilia, cu reprezentativa Cubei, scor 33-27 (20-14).
Meci atipic cel cu Cuba, părând mai degrabă un amical de încălzire, în care tricolorele au intrat mai greu, fiind conduse până în minutul 9. Sărbătorita zilei, căpitanul Cristina Vărzaru, care a împlinit luni 32 de ani, a adus pentru prima dată României diferenţa de două goluri (8-6, min. 11), iar din acel moment, echipa antrenată de Radu Voina s-a detaşat treptat, încheind prima repriză, cu 20-14. Lotul a fost rulat cât mai mult, antrenorul Voina experimentând şi cu Carmen Amariei pe postul de pivot, pentru a o odihni pe Florina Chintoan, singurul pivot de "meserie", după accidentarea Oanei Manea, sau cu Valentina Elisei-Ardean pe inter stânga. Din tabăra cubaneză Lisandra Lusson s-a remarcat cu 7 goluri, în prima repriză, fiind de neoprit de apărarea României, destul de imobilă în anumite momente ale jocului.
Marcatoare:
România – Farcău 5 goluri, Vărzaru 5, Chirilă 5, Băbeanu 5, Elisei-Ardean 3, Chintoan 2, Fiera 2, Curea 2, Tivadar 2, Amariei 1, Cartaş 1;
Cuba – Lusson 8 goluri, Gomez Hernandez 6, Espinosa Zamora 3, Ramirez Milan 3, Cuesta Zulueta 3, Fernandez Valdez 1, Valera Abreus 1, Mesa Matos 1, Martinez Duanis 1.
În meciul de debut, tricolorele au învins Tunisia, cu scorul de 30-28 (14-15), iar după două partide au patru puncte în grupa C, în care luni se mai joacă partidele Tunisia – Franţa şi Japonia – Brazilia.
Echipa antrenată de Radu Voina va întâlni marţi reprezentativa Japoniei (ora 21.15), joi va juca în compania Braziliei (ora 23.45), iar în ultimul meci din grupa C se va duela vineri cu Franţa (ora 21.15).

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.