România e pe locul 16 în clasamentul pe medalii la JO 2012 de la Londra

România e pe locul 16 în clasamentul pe medalii la JO 2012 de la Londra

Înotătoarea română Camelia Potec a ratat calificarea în finala probei de 800 m liber, la Jocurile Olimpice de la Londra, după ce a ocupat doar locul 7 în seria a 4-a, în timp ce înotătorul român Norbert Trandafir s-a calificat în semifinala de 50 m liber.În clasamentul pe medalii România ocupă locul 16 după 5 zile de concurs, cu o medalie de aur, trei de argint şi două de bronz.

Camelia Potec nu a intrat în primele 8 şi va părăsi astfel Jocurile  fără să reuşească să treacă de serii la vreuna din probele la care a concurat la Londra. Potec a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, la JO de la Atena, în 2004. Pe de ală parte, înotătorul român Norbert Trandafir s-a calificat azi în semifinalele probei de 50 m liber la Jocurile Olimpice de la Londra, după ce a fost cronometrat cu timpul de 22 sec 22/100 în seria a şasea, în care a ocupat locul 5.Trandafir a intrat în semifinalele de 16 cu al 15-lea timp, devansându-i printre alţii pe francezul Amaury Leveaux şi pe australianul Eamon Sullivan vicecampion olimpic la Beijing, la 100 m liber.Trandafir va evolua azi de la ora 21,32 (ora României), în semifinale.
România a cucerit ieri a şasea medalie la Jocurile Olimpice de la Londra, prin halterofila Roxana Cocoş, la cat. 69 kg şi ocupă locul 16 în clasamentul pe medalii după cinci zile de concurs, cu şase medalii: una de aur  prin Alin Moldoveanu – puşcă aer comprimat 10 m), trei de argint (Alina Dumitru – judo, cat. 48 kg, Corina Căprioriu – judo, cat. 57 kg, Roxana Cocoş – haltere, cat. 69 kg) şi două de bronz (echipa feminină de gimnastică, Răzvan Martin – haltere, cat. 69 kg).
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.