Rezultate obținute la Bursa generală a locurilor de muncă din 12 mai

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș, a organizat azi,12 mai, Bursa generală a locurilor de muncă.

Evenimentul s-a desfășurat în Baia Mare, la Centrul de Instruire și Marketing ,, Gheorghe Marcaș” al CCIMM Maramureș.

Pentru ediția din acest an, AJOFM Maramureș a contactat un număr de peste 250 agenți economici, din care, 39 au răspuns invitației, oferind astfel  persoanelor interesate, 311 locuri de muncă. Din totalul celor 311 de locuri de muncă oferite de către angajatori, cele mai multe, 282, se adresează persoanelor fără studii superioare și 29 celor cu studii superioare.

În ceea ce privește numărul participanților, la ediția din acest an, au participat peste 380 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, care  au vizitat standurile angajatorilor, au dialogat cu angajatorii prezenți și au aplicat pentru un loc de muncă. Astfel angajatorii au  selectat 175 de persoane în vederea angajării, din care  29 au primit repartiții și urmează să se angajeze. Din cei 29 șomeri angajați, 1 persoană cu studii superioare  a fost angajată în profesia de  manager în domeniul producției de mobilă, iar celelalte 28 de persoane fără studii superioare, s-au angajat ca și instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, mecanic utilaj, ajutor ospătar, bucătar tâmplar universal, lucrător gestionar, lucrător comercial,  manipulant mărfuri și  muncitori necalificat în construcții.

Domeniile de activitate în care s-au angajat persoanele angajate în ziua bursei, sunt mult mai diversificate față de edițiile anterioare, acestea fiind:

–        fabricarea de mobilă, construcții, hoteluri și restaurante, transporturi rutiere și de mărfuri, prelucrarea lemnului, transporturi terestre și de călători, fabricarea altor fire si cabluri electrice si electronice, comerț, activități de consultanță pentru afaceri și management, hoteluri și alte facilități de cazare, etc. .

În ceea ce privește situația persoanelor selectate în ziua bursei în vederea angajării ulterioare de către agenții economici, conform procedurii, acestea sunt monitorizate de către AJOFM Maramureș, timp de o lună de zile. La finalul acestei perioadei, serviciul mediere al agenției, evaluează statutul acestora  de pe piața muncii – dacă sunt angajați  sau au rămas, persoane inactive.

 De asemenea, la bursa  generală au  participat reprezentanţi  ai  Cercului Militar Judeţean Maramureş și ai  Inspectoraului de Jandarmi Județean Maramureș ,, Pintea Viteazul”, care au oferit sprijin și informații persoanelor care doresc să urmeze o carieră în cele două structuri militare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.