Retezat: Drum blocat de avalanşă!

Retezat: Drum blocat de avalanşă!

Mai bine de 5 ore s-au chinuit drumarii să deblocheze calea de acces spre staţiunea Râuşor din munţii Retezat, după producerea unei avalanşe. Este cea de a doua produsă în numai două zile, iar salvamontiştii avertizează că astfel de fenomene pot să mai aibă loc.

Avalanşa s-a produs la o distanţă mică de staţiune şi au fost alertate imediat toate echipajele, care au intervenit de urgenţă. Vorbim de o cădere masivă de zăpadă, de câteva sute de metri cubi, care a blocat, pentru câteva ore, drumul de acces în spre staţiunea unde se aflau peste 150 de turişti.

Salvamontiştii îi sfătuiesc pe oamenii care vor să-şi petreacă zilele libere al munte să nu părăsească staţiunea şi să nu se avertizeze pe trasee de creastă. În zona Râuşor a nins foarte mult în ultimele zile, iar stratul de zăpadă depăşeşte un metru şi jumătate. Mai mult, în zonele viscolite grosimea zăpezii este cuprinsă între 2 şi 3 metri şi nu s-a produs coeziunea cu zăpada veche, îngheţată. Zăpada este instabilă, fiind în pericol să o ia la vale la cea mai mică vibraţie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.