Baia Mare: Autorităţile judeţului au solicitat lucrătorilor I.S.U. mai multă implicare în prevenirea situaţiilor de urgenţă

Baia Mare: Autorităţile judeţului au solicitat lucrătorilor I.S.U. mai multă implicare în prevenirea situaţiilor de urgenţă

Mai mult accent pe prevenirea situaţiilor de urgenţă. Acest lucru le-au cerut astăzi autorităţile judeţului lucrătorilor din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Totodată, autorităţile au venit şi cu o propunere. Aceea ca maramureşenii care ajung în situaţii de urgenţă, pentru că nu respectă regulile de prevenire a pericolului, să fie puşi la plată, la fel cum se procedează şi în alte ţări europene.

La Palatul Administrativ din Baia Mare a avut loc astăzi prezentarea activităţii de bilanţ a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv a Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă “Gheorghe Pop de Băseşti” al judeţului Maramureş. În cadrul aceleiaşi şedinţe, conducerea judeţului a solicitat lucrătorilor I.S.U. să pună mai mult accent pe activităţile în vederea prevenirii situaţiilor de urgenţă. Iar în cazul în care maramureşenii nu se vor conforma regulilor, autorităţile au propus celor de la I.S.U. să aplice sancţiuni. "Va trebui să lucrăm foarte mult pe prevenţii. Nu cred că e firesc şi nici într-un stat nu se întâmplă acest lucru, spre exemplu mai multe persoane urcă pe munte şi apoi sună 112 pentru că sunt în adidaşi. Sigur că trebuie să se intervină şi acolo dar după ce îi salvaţi îi şi sancţionaţi, le daţi chitanţă. Aceste lucruri trebui clarificate pentru că ne-am obişnuit să intervenim în toate situaţiile. Dau exemplul celor din Bucureşti, care văd că e blocată toată capitala din cauza zăpezii dar bucureştenii ies cu maşinile neechipate dar ştiu că vine 112 şi îi salvează", a spus preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man.

Potrivit sintezei activităţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în luna noiembrie a anului trecut, la Staţia de epurare a apei Sighetu Marmaţiei s-au deversat accidental ape neepurate la care a fost depăşită concentraţia maximă admisă la substanţe extractibile. S-a produs atunci o poluare a râului Iza pe o distanţă de cca 50 m aval de canalul de deversare însă râul Tisa nu a fost afectat. De asemenea, la Sighet au mai fost înregistrate zece incendii la vegetaţia uscată, fiind afectate 358 de hectare. În anul 2011 s-au mai desfăşurat 11 misiuni pirotehnice pentru asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din timpul conflictelor militare în localităţile Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Ulmeni-sat Tohat, Borşa-Pasul Prislop, Târgu Lăpuş, Seini, Mireşu Mare-Lucăceşti, Săcel şi Strâmtura.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.