REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Supă franțuzească și Sufle de mere

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Supă franțuzească și Sufle de mere

 În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ”tratate” de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa.

În această săptămână vă prezentăm ”Supă franțuzească” și ”Sufle de mere”, rețete care au fost publicate în seria ”Buna Menajeră — Carte de bucate, practică” (1907) scrisă de doamna Ecaterina Colonel Steriad.
Supă franțuzească
Ia o jumătate de căpățână de varză, o bucățică de gulie (caralambă), ciuperci, morcovi și cartofi, potrivit din fiecare; rumenește toate acestea într’un vas curat, cu o lingură de unt proaspăt sau untdelemn. Apoi pun-le într’o tingire cu bulion pe foc, cu o lingură de untdelemn, ferbe-le bine și toarnă-le peste felii de franzelă prăjită și tăiată bucățele în orice fel de formă.
Sufle de mere
Ia albușul dela cinci ouă și bate-l până ce se va face spumă; coace șease mere, amestecă-le până ce se recesc și dă-le prin sită; pune 150 grame de zahăr pisat cu puțină scorțișoară și, după ce se va ridica albușul, pune merele în albuș și amestecă-le bine; apoi pune-le pe farfurie, ridică-le cu cuțitul și după aceea pune celelalte 150 grame de zahăr pe deasupra și dă la cuptor, care trebue să fie ca de prăjituri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.