Reprezentanți ai Guvernului Republicii Moldova în vizită de lucru în Maramureș

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș a avut astăzi, 19 decembrie o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai Guvernului Republicii Moldova, Diana Chiriac, consilier pe domeniul administrație al premierului Dorin Recean, și Andrei Strah, secretar general adjunct al Guvernului Republicii Moldova.

În cadrul întâlnirii, am discutat despre proiectele pe care le putem implementa în comun, care să consolideze relațiile dintre Republica Moldova și Județul Maramureș în contextul deschiderii negocierilor pentru aderarea la Uniunea Europeană. Cu raioanele înfrățite Hîncești, Strășeni și Ungheni din Republica Moldova avem deja numeroase proiecte și activități de succes pe care le-am realizat și ne dorim să deschidem colaborarea cu ale alte trei raioane, și anume: Nisporeni, Ștefan-Vodă și Anenii Noi”, a declarat Ionel Bogdan.

Ulterior discuțiilor, a urmat o întâlnire cu șefii de oficii teritoriale din Republica Moldova, omologi ai prefecților din România, alături de deputata Larisa Voloh, șefa Comisiei de Administrație Publică din Parlamentul Republicii Moldova, și Vladislav Sîrbu, șef adjunct al Direcției Administrație Publică din Cancelaria de Stat.

Reprezentanții moldoveni s-au arătat interesați de realizarea unui transfer de expertiză din Maramureș înspre raioanele din Republica Moldova în ceea ce privește gestionarea fondurilor europene, cât și de proiectele majore ce au fost conturate și depuse recent de Consiliul Județean.

Am stabilit în cadrul acestor discuții că vom organiza o serie de întruniri viitoare, astfel încât să oferim fraților noștri de peste Prut sprijinul de care au nevoie în procesul de aderare la Uniunea Europeană”, a adăugat Ionel Bogdan.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.