REPORTAJUL ZILEI | Premiul special al juriului pentru echipa Liceului Tehnologic „Marmația” la un concurs organizat în localitatea Salonic, Grecia

Echipa Liceului Tehnologic „Marmația” din Sighetu Marmației  a obținut Premiul Juriului, în cadrul unui concurs organizat de Centrul European pentru Dezvoltarea Formării Profesionale. O echipă formată din patru elevi și cadre didactice, profesoara Mihaela Onea și Adriana Vescan,  de la Liceul Tehnologic ”Marmația” a participat în perioada 1-3 noiembrie în localitatea Salonic din Grecia la expoziția foto dedicată premianților, în cadrul Festivalului Internațional de Film din localitatea grecească.

Tema acestui an a fost împărtășirea, prin imagini, a unei experiențe memorabile a elevilor în cadrul învățământului vocațional. Pozele echipei din Maramureș au fost realizate la Mănăstirea Peri și Cimitirul Vese din localitatea Săpânța.

Ideea de a aplica pentru acest concurs îi aparține profesoarei Mihaela Onea, cea care a fost recompensată anul trecut la Viena cu premiul pentru excelență în educație vocațională și antreprenorială.  Grupul a fost însoțit și de Adriana Vescan directorul Liceului Tehnologic ”Marmația”.

Echipa formată din elevii Beatris Panas, Carina Czako, Patrick Liszkovics și Alin Pașca, elevi în clasa a XII-a C, prin povestea lor vizuală intitulată „Calea mea, calea noastră”, au arătat cum tradițiile și arta pot deveni surse de inspirație pentru lansarea unei cariere profesionale. La festivitatea de deschidere a expoziției foto tinerii din Maramureș au fost îmbrăcați în costume populare atunci când au primit diplomele din partea organizatorilor.

Atuul echipei din România a fost multiculturalismul exprimat prin fotografii, dar și prin povestea prezentată în cadrul concursului. Aprecierile juriului au fost la superlativ, iar experența trăită de tinerii sigheteni este una de neuitat.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.