Conceptul de nunți și ceremonii în aer liber ia amploare tot mai mare în ultima perioadă. Adrian și Anca Tivadar dețin o agenție de organizare de evenimente în Sighet și promovează acest concept de câtva timp. Acum, cu noile măsuri stricte în ceea ce privește organizarea acsetui gen de evenimente, Anca și Adi cred că această nouă formulă de prezentare a evenimentelor ceremoniale, să fie cât mai atractivă pentru tinerele cupluri, care, căutând să iasă din tipare, vor dori să-și facă din nunta lor un eveniment remarcabil, atât pentru ei cât și pentru invitați. 

Acest concept de nunți și ceremonii în aer liber presupune amenajarea, decorarea unui spațiu deschis în natură cum ar fi în grădina unui restaurant, la marginea unui lac, piscine sau chiar în propria grădină, dacă viitorii miri dispun de un asemenea spațiu, asta și în funcție de numărul invitaților pe care mirii și-i doresc să-i aibă alături la cel mai important eveniment din viață lor.

”După ieșirea din starea de urgență și reluarea evenimentelor chiar și cu un număr restrâns de persoane, am început să promovăm acest concept și am fost chiar plăcut surprinși de interesul viitorilor miri pentru acest gen de evenimente. Chiar în această săptămâna am organizat primul eveniment, o ceremonie civilă care a avut loc în grădina tânărului cuplu. Am mai avut și alte solicitări și pentru nunți, dar deocamdată așteptăm să vedem cum vor evolua lucrurile țînând cont de situația în care ne aflăm și de restrictiile impuse în ceea ce privește organizarea de evenimente”, spune Adi Tivadar, organizator de evenimente”, spune Adrina Tivadar..

Evenimentele în aer liber pot fi organizate în orice spațiu deschis propus de clienți, iar organizatorii pot veni cu sugestii în acest sens.  Nunțile pot fi organizate pe malul unui lac, la munte, în propria grădină sau în pădure.

”Sunt proprietăți private în care noi am mai organizat evenimente și în trecut, unele amenajate în stil tradițional, altele moderne, grădini cu multă verdeață, oferind astfel posibilitatea mirilor să aleagă în funcție de tematică pe care si-o doresc. A fost o idee mai veche pe care am încercat să o promovăm și în trecut, dar ce-i drept, am reușit mai mult să organizăm doar ceremonii civile în aer liber, pentru nunți, mirii au fost mai reticienti la aceasta inițiativă. Acest concept este folosit foarte des de către americani, care își organizează nunțile în propriile grădini, intr-un cadru restrâns, dar cochet și plăcut în acelaș timp.În zona noastră, după cum bine știți, în mare parte nunțile sunt organizate cu un număr mare de persoane. Prin acest concept noi încercăm să ne adresăm celor care își doresc o nuntă în familie și prieteni apropiați , după părerea noastră cu un număr de maxim 100 de persoane”, spune organizatorul de evenimente.

Nunțile în aer liber sunt cele mai frumoase, sincere și iubite nunți, e de părere Adrian Tivadar. Sunt atractive pentru că se adresează oamenilor iubitori de natură, vorbesc despre miri așa cum sunt ei, accentul fiind pus întotdeauna pe o stare generală de bucurie, distracție și relaxare.

”Da, am mai organizat în ani trecuți astfel de evenimente.. Ne amintim cu păcere de prima nuntă pe care am organizat-o în aer liber în urmă cu 2 ani, nunta lui chef Nicolae Tand, cunoscutul bucătar de la Top Chef. Aceasta a fost o nuntă în aer liber, organizată în grădina casei pe care Tand o are în comună Rozavlea, spun asta deoarece inclusiv mesele invitaților au fost amenajate sub cerul liber. Invitații simtindu-se bine chiar și printre câțiva picuri de ploaie”, povestește Adrian .

Conceptul organizării de nunți în aer liber a prins mai greu în rândul maramureșenilor, dar acum cu noile restricții, organizatorii de evenimnimente spun, că este o formulă care va atarge tot mai multe cupluri.

”După cum spuneam, la început au fost destul de reticenți, dar acum am observat o deschidere mult mai mare și din partea mirilor, posibil forțați și de situație. În acest moment, după cum evoluează lucrurile și în funcție și de restricțiile impuse vizavi de organizarea evenimentelor, țînând cont că urmează un sezon cald , credem că este una dintre cele mai bune soluții pentru tinerii care nu doresc să-și amâne nunta, care își doresc un eveniment elegant și în acelaș timp relaxant în mijlocul naturii, într-un cadru ieșit puțin din tipar și, în acelaș timp să ne adaptăm mult mai ușor restricțiilor”, e de părere Dj. Adi Tivadar.

Un aspect avantajos pentru cei care optează pentru astfel de ceremonii și petreceri, costurile s-ar putea să fie mai mici, decât la evenimentele organizate în săli somptuoase. Rămâne doar ca mirii să convingă și preoții să oficieze ceremonia religioasă, într-un altar improvizat în aer liber. Pentru cei care nu sunt deschiși la astfel de situații, rămâne ca în aer liber să se consume doar starea civilă și petrecerea de după cununia religioasă.

Pentru a astfel de nuntă, mirii trebuie să aleagă o dată între iunie și octombrie, deoarece mai devreme vremea este destul de instabilă, iar mai târziu, temperatura scade și ploile vă pot strica nuntă. Pentru a evita riscul ca ploaia să vă strice evenimentul evenimentul, mirii pot opta pentru un model de cort descoperit, o filigorie sau un loc de refugiu pentru invitați

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.