Datoriile sunt un subiect sensibil pentru oricare dintre noi. Din păcate, instabilitatea financiară specifică perioadei în care trăim a dus la nenumărate situații în care oamenii ajung în imposibilitatea de a achita un împrumut deja făcut. De aceea este necesar să aducem în lumină o serie de aspecte importante ce țin de subiectul executării silite. Mai exact, avocatul Anișoara Mihali vorbește în reportajul de azi despre procedura executării silite și ce drepturi și obligații revin părților implicate în procesul de punere în valoare.

Există posibilitatea ca în această etapă sau în oricare dintre etape să existe doi sau mai mulți ofertanți care sunt dispuși să cumpere imobilul și atunci de obicei se trece la o licitație deschisă. Ce este duferit la achiziția unui imobil prin cumpărare directă de la proprietar sau prin licitație este faptul că în general licitațiile au loc la sediul băncii care scoate la vânzare imobilului sau la sediul executorului judecătoresc.

În cazul unei locuințe care este ocupată de alte persoane care nu-ți permit intrarea în locuință, accesul nu se va putea face prin violență, ci va trebui cel care a devenit proprietar prin cumpărare să se adreseze instanței de judecată și instanța să-I oblige pe cei care folosesc imobilul să-l predea cumpărătorului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.