REPORTAJUL ZILEI | ATENȚIE LA COȘURILE DE FUM NECURĂȚATE

Pompierii militari maramureșeni au intervenit la mai multe situații de urgență în ultimele 24 de ore. Multe dintre acestea incendii cauzate de coșurile de fum necurățate. În acest sens, reprezentanții Inspetoratului pentru Situații de Urgență Maramureș emit o serie de recomandări pentru cetățenii care utilizează ca sursă de combustibil lemnul. Coșurile de fum trebuie curățate cel puțin de două ori pe an, iar această intervenție ytrebuie făcută de persoane abilitate.

Coșarul Liviu Onea nu-și vede capul de treabă în această perioadă.

Nu oricine poate curăța așa cum trebuie un coș de fum. Liviu are mașina dotată cu scule profesioniste, special destinate acestei meserii.

Pe timpul iernii, sobele declanșează cele mai multe incendii. Aprinderea funinginii în interiorul coșurilor de fum necurățate poate produce o temperatură de 1000 de grade. În ultimul timp, majoritatea incendiilor care s-au produs în județul nostru au avut drept cauză coșurile de fum defecte Pompierii  mai spun că este interzisă depozitarea furajelor sau a altor materiale combustibile în apropierea coșurilor de evacuare a fumului. Totodată, oamenii care au cunoștință despre vecini care nu-și iau măsuri de protecție împotriva incendiilor sunt rugați să anunțe poliția, primăria sau pompierii locali.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.