Săptămâna trecută, a fost înregistrat primul caz de gripă în Maramureș, la un bărbat de 31 de ani din Baia Mare, nevaccinat antigripal. Infecțiile acute ale căilor respiratorii sunt în număr de 1.235 în Maramureș, în ușoară creștere față de anul trecut, informează reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Maramureș. În Sighetu Marmației nu este declarat însă vreun caz de gripă, există însă nenumărate cazuri de infecții respiratorii, infecții virale sau pneumonii bacteriene.

Dacă aceste aspecte țin de profilaxie , întrebarea este cum recunoaște pacientul că este vorba despre o viroză și nu o gripă?

Unele cazuri de gripă pot duce chiar la deces. De ce se întâmplă acest lucru, ne spune medicul specialist Erika Șofron de la Secția Boli Infecțioase din cadrul Spitalulul Municipal Sighet, specialist ce ne recomabdă pentru evitatea apariției complicațiilor vaccinarea antigruipală.

Mulți pacienți aleg să se trateez acasă, la primele forme de răceală, când este cazul totuși, ca bolnavul să se adreseze medicului?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.