Reglementări Rutiere

Reglementări Rutiere

 

Şoferii vitezomani, cei care vorbesc la mobil şi pasagerii care nu poartă centura de siguranţă ar putea scăpa de amenzile Poliţiei Rutiere, urmând a fi pedepsiţi doar cu avertismente scrise. Noile modificări ale codului rutier au trecut deja de Senat şi urmează să fie votate în plenul Parlamentului.

În scurt timp codul rutier ar putea suferi unele modificări, astfel încât micile abateri ar putea fi trecute cu vederea, şoferii fiind pedepsiţi doar cu avertismente scrise, scăpând de amenzi. Propunerile de modificare a legislaţiei rutiere au trecut deja de Senat şi urmează să fie votate în plenul Parlamentului. Printre abaterile care vor fi pedepsite doar cu avertisment scris se numără depăşirea cu cel mult 20 km/h a vitezei maxime admise, folosirea telefoanelor fără dispozitiv hands-free, nesemnalizarea schimbării direcţiei de mers şi nepurtarea centurii de siguranţă. Cei mai mulţi dintre şoferii intervievaţi de noi susţin că aceste măsuri vor crea un haos în trafic, iar teribiliştii vor încălca frecvent regulile de circulaţie, astfel încât numărul accidentelor va creşte simţitor.

Statisticile arată ca anul trecut 400.000 de şoferi au fost amendaţi pentru depăşirea vitezei cu 20 de km/h peste limita legală, astfel încât concluzia pe care putem să o tragem este ca o parte dintre şoferi vor fi mulţumiţi de viitoarele modificări ale codului rutier, însă bugetul administraţiilor locale va fi vizibil afectat.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.