Iubiţi şi câinii vagabonzi?

Iubiţi şi câinii vagabonzi?

Lupta cu câinii comunitari continua in municipiul nostru. Insa din păcate o parte din patrupedele strânse seara ajung înapoi pe străzi a doua zi. Explicaţia vine tot din partea reprezentanţilor adăpostului care care au declarat ca din cauza spaţiului insuficient, amenajat pentru adăpostirea câinilor, aceştia sunt închişi într-un ţarc din care reuşesc sa iasă in special cei de talie mica si mijlocie.

Câinii comunitari sunt o problema inca nerezolvata in municipiul nostru. Desi potrivit reprezentanţilor adăpostului câinilor comunitari, exista acţiuni de colectare a câinilor fara stăpân aproape in fiecare seara, aceasta problema este departe de a fi complet rezolvata. Motivul este o necunoscuta pentru toată lumea, dar in special pentru locuitorii oraşului care se lupta la propriu, zilnic cu patrupedele agresive.

In lipsa de alternative multi dintre sigheteni apelează la metode neconvenţionale pentru a scăpa de câini si anume, uciderea acestora prin diferite modalităţi violente, otrăvire sau strangulare.

Cei mai multi dintre câinii strânşi seara, după câteva zile ajung din nou pe străzi. In urma cu câteva săptămâni echipa TV Sighet a participat la o acţiune de strângere a câinilor din cartierul Unirii. Azi am găsit câinii… surpriza la locul lor in cartier. Explicaţia ne-o oferă chiar medicul veterinar Nicolae Şteţca care a participat la acţiunea de strângere a câinilor.

 In urma acţiunilor desfăşurate pe parcursul lunii martie, au fost strânşi de pe străzi un număr de 16 câini fara stăpân. Campania de sterilizare va fi demarata abia cu începere de săptămâna viitoare, şi numai dacă condiţiile meteo vor fi favorabile.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.