VIDEO | Reglementări NOI în ceea ce privește transportul persoanelor la fabricile din zona CIL

Pentru a nu se crea aglomerări de persoane în zona platformei industriale din CIL, Consiliul local Sighet a venit cu câteva reglementări în ceea ce privește transportul persoanelor la fabricile din zonă. 

Sighetenii care locuiesc în zonă, au sesizat în nenumărate rânduri autoritățile locale asupra aglomerărilor de persoane ce apar în preajma orei când se schimbă tura la societățile comerciale care mai au încă activitate pe platforma industrială din zona CIL.

”Nu înțeleg de ce nu ia nimeni măsuri… Asta înseamnă protecție în plină pandemie? Noi, cei din blocul de lângă Plimob, stăm degeaba în case. Zilnic sub geamurile noastre, pe gard stau claie peste grămadă muncitorii. Pe ei îi înțeleg, sunt obosiți, dar nu înțeleg autoritățile care nu le găsesc un loc special de unde să îi ia mașinile… Nu e legal să fie zilnic blocat sensul giratoriu, nici în alte împrejurări, cu atât mai mult acuma”, scria o sigheteancă pe facebook.

Consiliul local Sighet a considerat oportună luarea unor măsuri care să reglementeze transportul persoanelor la fabricile din zonă. Astfel, societățile comerciale care beneficiază de serviciile de transport vor colabora cu operatorii acestui serviciu în vederea trierii personalului angajat în funcție de ruta de transport, asigurând intrarea și ieșirea din incinta unității de producție doar a grupului alocat rutei. Este interzis ca persoanele să staționeze înafara incintei unității de producție pentru a aștepta autobuzul.

Fiecare autobuz va intra în incinta platformei industriale sau va opri pe rând în zona porții de intrare pentru îmbarcarea și debarcarea personalului. În zona porții de intrare va fi permisă staționarea unui singur autobuz. La efectuarea schimbului de tură, angajatorii vor lua măsuri pentru a asigura părăsirea incintei, în așa fel încât să nu se formeze grupuri mai mari de 3 persoane.

Societatea de transport Maranord din Sighet va asigura, acolo unde este nevoie, curse regulate pentru transportarea personalului.

Toate aceste măsuri noi se aplică începând de azi 14 aprilie, de la ora 12.00.

În vederea asigurării îndeplinirii acestor măsuri, la orele de efectuare a schimbului de tură, Poliția Română și Poliția locală vor asigura prezența în teren a unor echipaje de poliție.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.