VIDEO | Comenzile online salvează masa de Paște

Pentru mulți dintre românii obișnuiți să colinde magazinele după ouă, cozonaci, pască și carne, cumpărăturile se vor muta anul acesta pe internet. Tot de pe internet se vor face și multe comenzi pentru aperitive, prăjituri, pască și cozonacii tradiționali.

Dacă în alți ani, comenzile pentru prăjituri se făceau cu mult timp înainte la cofetării și patiserii, anul acesta, multe gospodine preferă să gătească acasă. Pentru multe dintre ele, alternativa este comanda online. Cofetăriile se plăng că au puține comenzi, în această perioadă.

”Slab, foarte slab. Nici nu se compară cu ce comenzi aveam în alți ani, în această perioadă. Venim și lucrăm exclusiv pentru comenzile de Paște, care sunt foarte puține. Nu, nu merge”, spune administratorul unei cofetării din Sighet

Doina Balasz, administrator la o pensiune de pe Valea Șugăului, în lipsă de turiști, s-a reprofilat în această perioadă și face, la comandă, pască și cozonaci.

”Încercăm tot felul de varinate. Da, m-am reprofilat în această perioadă. E foarte greu că avem foarte multe de plătiti și încasări, zero. Fac pâine de casă și cozonaci, la comandă. Dar ce să zic, aceștia sunt doar bani de pâine, nimic mai mult. Turismul e foarte greu afectat”, spune Doina Balasz.

Platformele online au lansat deja ofertele de Paște, cu pachete promoționale, reduceri la produsele alimentare și coșuri cadou frumos ambalate. Pe platforma ”Producători maramureșeni- Traista cu bunătăți”, ofertele curg gârla.

Daniela Ardelean preia în această perioadă comenzi pentru platouri cu aperitive, dar și prăjituri de casă. 60 de lei/kg pt aperitiv și 40de lei/ kg prajitură.

”Facem platouri cu șnițele, chiftele, rulade, rulouri, crutoane, spanac cu brânză, drob de miel, Avem solicitări, sigur că da”, spune Daniela.

Pască și cozonaci, prăjituri, legume de sezon, cârnați și șuncă, miei, ouă, brânză, char și țuică, toate sunt puse pe raftul virtual, numai bune de trimis la cei care le comandă. Livrările se fac cu respectarea normelor de igienă prevăzute de ordonanțele militare în vigoare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.