RECREAȚIA ALTFEL: Jocurile copilăriei, redescoperite la Liceul Tehnologic Marmația

RECREAȚIA ALTFEL: Jocurile copilăriei, redescoperite la Liceul Tehnologic Marmația

 Elevii unui liceu din Sighetu Marmației au lăsat în pauza mare telefoanele la o parte și au ieșit în curte ca să reînvie jocurile copilăriei. După ce s-au echipat adecvat, școlarii au sărit coarda și au jucat fotbal sau șotron.

Recreația altfel este un proiect demarat de Liceul Tehnologic Marmația cu scopul de a-i obișnui pe elevi să își petreacă pauza mare în aer liber și îi încurajează în acest fel să facă și sport. Acțiunea a fost apreciată de copii care nu ar mai fi plecat din curtea școlii.
 „E bine, pe lângă faptul că învățăm mai facem și alte jocuri pe care le-am abandonat. Nu ne-am mai jucat demult aceste jocuri, de prin clasa a IV-a, și mi se pare că acum la liceu să ne amintim un pic de copilărie este foarte frumos. Să sperăm că ne vom mai juca și în zilele următoare”, a spus Daiana Mangu, elevă.
 „Mi se pare minunat, e chiar ok să se facă activități cu copiii. Am sărit coarda, am jucat fotbal. De când eram mică nu m-am mai jucat aceste jocuri, posibil să ne jucăm și zilele următoare”, a adăugat o altă elevă, Iasmina Boroica.
 „Nu am mai sărit coarda din generală, aveam vreo 11-12 ani. Probabil o să respectăm acest program și în zilele următoare”, a precizat eleva Raluca Rus.
Și Ildiko Bereș, viceprimarul municipiului Sighetu Marmației, a fost prezentă în recreația mare în curtea liceului și a precizat că și-ar dori ca și la celelalte unități de învățământ să fie implementat acest proiect.
 „Cum să nu ne alăturăm când este vorba de copii și de școală, într-adevăr ne interesează ceea ce se întâmplă în școală mai ales că este vorba despre o activitate deosebit de importantă. În recreație copii o să fie cumva supravegheați mai bine, o să se și distreze deoarece, după cum am înțeles, și profesorii vor fi printre elevi. Sper că în toate școlile o să fie aplicată această inițiativă deoarece este important ca în pauză copiii să fie cu adulții, să cunoască și o altă calitate a profesorului, nu doar cea de cadru didactic care este întotdeauna foarte serios, acum o să devină și el copil”, a explicat viceprimarul Ildiko Bereș.
Printre jocurile propuse de cadrele didactice copiilor s-au numărat săritul cu coarda, țară, țară vrem ostași, șotronul sau elasticul.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.