VIDEO | Record mondial absolut la fotografie, obținut cu un portret al unei fetițe din Botiza

A realizat fotografia de mai bine de zece ani. „Privirea unei fetițe din Maramureș”, i-a adus fotografului maghiar, Istvan Kerekes peste 400 de premii întâi și 129 medalii de aur, obținute de-a lungul timpului, la prestigioase concursuri de profil.

Record mondial absolut la fotografie. Artistul fotograf maghiar , Istvan Kerekes , originar din Târgu Mureș a obținut în trei ani de zile nu mai puțin de 411 premii întâi și peste 120 de medalii de aur, pentru un singur portret, apreciat la concursuri de specialitate din 53 de țări, de pe șase continente.
Portretul se numește „Yelena” și înfățișează în prim-plan o fetiță din satul Botiza.

”Niciun alt fotograf din lume nu a acumulat atat de multe premii pentru o singură fotografie în toata istoria fotografiei”, scriu site-urile de specialitate.

„Soarta nu-ți oferă de două ori șansa să întâlnești un chip ca al Yelenei”, spunea Istvan Kerekes, autorul portretului.

” Când am întâlnit-o pe această fetiță, ea cânta pe prispa casei sale. Privirea ei inocentă, unicitatea expresiei chipului său, frumusețea aparte și farmecul irezistibil, mi-a atrs atenția, în acel moment. Lumina de pe chipul său și strălucirea trăsăturilor sale faciale, vorbesc despre puritatea ei sufletească. Am realizat acest portret într-un sat extraordinar, unde efectele  lumii moderne și-au pus mai puțin amprenta asupra vieții oamenilor locului.  Fetița poartă pe cap un batic, parte din costumul tradițional maramureșean, pe care îl poartă aproape orice femeie din sat”, mărturisea Istvan Kerekes, pe site-ul său oficial.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.