VIDEO | Record alarmant de îmbolnăviri

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat un număr record de cazuri noi de COVID-19. Astfel, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 614 cazuri de îmbolnăviri și 17 decese, după ce ieri au fost raportate 555 de cazuri. 8 dintre cazurile noi raportate astăzi au fost confirmate în Maramureș.

Până astăzi, 9 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.789 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.574 au fost externate, dintre care 20.969 de pacienți vindecați și 1.605 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 809.663 de teste iar la ATI, în acest moment, sunt internați 240 de pacienți.

În contextul creșterii susținute a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția asupra necesității respectării cu strictețe a măsurilor de protecție sanitară: purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor.

”Încurajăm la conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, la îndemnarea în mod respectuos a terțelor persoane să respecte măsurile de protecție, precum și la semnalarea către autorități a cazurilor în care acestea sunt încălcate. Dezavuăm actele de politizare a crizei sanitare, fie de negare a pericolului infectării sau de minimalizare a riscurilor generate de COVID-19, fie de contestare recurentă a măsurilor luate de autorități pentru gestionarea crizei, bazate pe evaluarea experților în sănătate publică, întrucât astfel de acte determină comportamente și atitudini contrare imperativului sanitar și social al acestui moment”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Autoritățile precizează că rata de conformare față de măsurile de protecție sanitară reprezintă elementul central în gestionarea eficientă a crizei sanitare și în limitarea răspândirii virusului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.