VIDEO | Maramureșenii infectați cu coronavirus au ales să rămână în spital, chiar dacă se puteau externa pe proprie răspundere

De la debutul pandemiei, județul Maramureș s-a menținut în coada clasamentului privind numărul de cazuri de coronavirus, până la momentul de față fiind confirmate 219 cazuri în întreg județul, dintre care mai sunt active 47. Cu toate că potrivit unei decizii a CCR privind neconstituționalitatea unor măsuri împotriva pandemiei de coronavirus, pot să părăsească unitățile medicale pe propria răspundere, niciunul dintre maramureșenii infectați cu virusul SARS-CoV-2 nu a solicitat externarea.

Autoritățile județene spun că măsurile timpurii de combatere a răspândirii infecțiilor luate la nivel județean, dublate de responsabilitatea de care maramureșenii au dat dovadă în raport cu această amenințare au făcut posibilă ținerea sub control a pandemiei și evitarea escaladării numărului de cazuri.

”În Maramureș, nu a fost necesar să se aplice sancțiuni, cetățenii județului nostru dând dovadă de maximă responsabilitate încă de la începutul pandemiei. Având în vedere receptivitatea maramureșenilor față de măsurile stabilite la nivel județean, era de așteptat ca aceștia să continue să acționeze sub semnul vigilenței și să nu riște punerea în pericol a celor din jur, cu atât mai mult în cazul confirmării bolii. Ne referim, mai exact, la acele persoane care au fost testate pozitiv și care, potrivit unei decizii a CCR privind neconstituționalitatea unor măsuri împotriva pandemiei de coronavirus, pot să părăsească unitățile medicale pe propria răspundere. Până la momentul de față, niciunul dintre maramureșenii infectați cu virusul SARS-CoV-2 nu a solicitat externarea, chiar dacă legal ar putea beneficia de acest drept”, a arătat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Maramureșenii sunt îndemnați să dea în continuare dovadă de responsabilitate pentru a nu periclita sănătatea lor sau a altor persoane.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.