Recomandări de care e bine de ținut seama

Având în vedere condițiile meteorologice din această perioadă, polițiștii din cadrul IPJ Maramureș recomandă tuturor conducătorilor de vehicule să circule cu prudență maximă.

  • Astfel, adaptați mereu viteza la condițiile de drum în vederea prevenirii unor evenimente rutiere nedorite.
  • Nu uitați! Păstrarea unei distanțe suficiente față de autoturismul care circulă în fața dumneavoastră diminuează riscul de producere a unor evenimente rutiere și șansa de a putea opri în siguranță. Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie. Nu neglijați acest lucru!
  • În situația în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă, folosirea luminilor de către ceilalți conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers. Polițiștii vă recomandă să folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.
  • În cazul în care vă aflați în calitate de pieton pe drumurile publice, evitați deplasările pe partea carosabilă, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă. Asigurați-vă temeinic atunci când vă angajați în traversarea părții carosabilă pe trecerile pentru pietoni, doar la culoarea verde a semaforului, și atunci când sunteți convinși că șoferii v-au observat și v-au înțeles intenția pentru a putea opri în condiții de siguranță.

Siguranța tuturor participanților la trafic este o prioritate a polițiștilor maramureșeni, astfel, vă asigurăm de întreaga disponibilitate în această perioadă feerică, dar dificilă din punct de vedere al desfășurării în condiții normale a traficului rutier!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.