Drumurile și vremea în județ

Trafic rutier în condiții de iarnă. Sectoarele de drumuri naționale au carosabilul acoperit cu zăpadă frământată astfel:

  • DN1C și E58 (foto jos) zăpadă frământată cu grosimea până la 1 cm. Sunt, pe alocuri, tronsoane de drum care au strat de zăpadă cu grosimea de până la 2 cm.
  • DN18 Pasul Gutâi zăpadă frământată cu grosimea până 1 cm. Sunt tronsoane de drum cu partea carosabilă curată și umedă.
  • DN18 și DN 19 Sighetu Marmatiei, zăpadă frământată care măsoară până la 1 cm. Sunt tronsoane de drum cu partea carosabilă curată și umedă.
  • DN18 Petrova zăpadă frământată până la 1 cm.
  • DN 18 și DN17C Viseu de Sus zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm. Sunt tronsoane de drum pe DN18 unde zăpada frământată măsoară pana la 2 cm.
  • DN18 intreg sectorul, inclusiv Pasul Prislop, zăpadă frământată ce măsoară până la 1 cm.
  • DN18B Targu Lapus, zăpadă frământată cu grosimea până la 1 cm.

S-a acționat pe sectoarele de drumuri natțonale cu 38 utilaje și s-au împrăștiat 147 tone de material antiderapant. Sectoarele de drumuri județene au carosabilul curat și umed. În zonele de munte sunt sectoare de drum pe care se găsește zăpadă frământată. Pe sectoarele de drumuri județene s-a intervenit cu 37 utilaje și s-au răspândit 449 tone de material antiderapant. Sunt utilaje în trafic care actțonează pentru îndepărtarea zăpezii de pe partea carosabilă pe sectoarele de drumuri naționale și judetene.

Cerul este acoperit. Ninge în zona de munte. Se semnalează ceață pe DN1 C și E58. Viizibilitatea este redusa de ceață, sub 80 de metri, pe DN18, în Pasul Prislop, între km 165 și km 175. Vremea va fi astăzi ușor mai caldă decât normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Pe arii relativ extinse vor cădea precipitații mixte, favorizând producerea de polei. Pe arii restrânse cantitaățle de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla în general moderat cu intensificări temporare, cu viteze de 45-55 km/h, iar în zona montană înaltă va fi tare, cu viteze care vor depăși 90-100 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 5 grade, iar cele minime între -4 și -1 grad. Izolat se va semnala ceață.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.