Recomandări ale Poliţiei Rutiere în perioada caniculară

Recomandări ale Poliţiei Rutiere în perioada caniculară
Direcţia Rutieră din Inspectoratul General al Poliţiei Române le recomandă tuturor participanţilor la trafic să ţină seama de atenţionarea cod galben de caniculă şi să respecte regulile necesare deplasării în condiţii de siguranţă pe drumurile publice.
Potrivit unui comunica al IGPR remis sâmbătă AGERPRES, în contextul prognozei meteorologice din această perioadă, emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, potrivit căreia vremea va fi călduroasă în toată ţara, iar în cursul după-amiezelor va fi izolat caniculă în vest, şoferilor li se recomandă să planifice pe cât posibil deplasările în afara intervalului orar 10,00 – 18,00. 
Şoferii cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) sunt sfătuiţi să renunţe la conducerea autovehiculelor pe drumurile publice în intervalul orar menţionat, în cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese în vederea repausului şi hidratării conducătorului de autovehicul, iar pe cât posibil staţionarea autovehiculului să fie efectuată în zone umbrite. 
Atunci când, în calitate de pasageri, în autovehicul sunt copii sau bătrâni, este recomandabil ca aceştia să fie protejaţi soare. Copiii nu vor fi lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate la soare, iar transportul lor pe distanţe lungi nu se va efectua în vehicule fără posibilităţi de climatizare. 
În cazul în care maşina a staţionat la soare, înainte de plecarea la drum trebuie pornită instalaţia de climatizare pentru realizarea unui confort termic necesar conducerii în siguranţă. 
Înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului şi, în special, a presiunii în pneuri, gradul de îmbătrânire şi uzură al acestora şi al racordurilor, precum şi verificarea instalaţiei de climatizare. 
Poliţiştii rutieri mai atenţionează şoferii să nu conducă sub influenţa alcoolului, acesta reprezentând un factor frecvent de conturbare a capacităţii de conducere, dar nici în stare de oboseală. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.