Bârsana: Mii de credincioși au participat la sfințirea noii biserici de la Mănăstirea Bârsana

Bârsana: Mii de credincioși au participat la sfințirea noii biserici de la Mănăstirea Bârsana

Mii de credincioși au participat azi la sfințirea noii biserici de la Mănăstirea Bârsana. Înconjurat de un sobor de ierarhi membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, preoţi şi diaconi, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a oficiat slujba de sfinţire a noii biserici cu hramul ”Soborul celor doisprezece Apostoli” a Mănăstirii Bârsana, în prezența a peste 5.000 de credincioși.

Din soborul de ierarhi au făcut parte Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Sălajului şi Maramureşului, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian, Episcopul Ortodox Român al Maramureșului și Sătmarului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioan, Episcopul Covasnei și Harghitei, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român din Ungaria, Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului – informează Patriarhia Română.

În cuvântul de învățătură rostit la finalul slujbei de sfințire, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a vorbit despre importanța construirii unei biserici în mijlocul unei comunități: ”Sfințirea bisericii este o nouă poartă a Cerului deschisă pământenilor. Construirea și sfințirea unei biserici într-o mănăstire reprezintă o dovadă a credinței vii și jertfelnice mărturisite de o comunitate monahală, duhovnicească și harnică, îndrumată de ierarhi înțelepți și misionari. Construită cu multă jertfă și râvnă duhovnicească, noua biserică a Mănăstirii Bârsana ne arată credința și evlavia călugărițelor acestei mănăstiri, a ctitorilor și binefăcătorilor ei față de Mântuitorul Iisus Hristos și de sfinții Săi apostoli. Sfințirea noii biserici a Mănăstirii Bârsana este în același timp un act de cult și de cultură a sufletului românesc. Este mai întâi un act de cult pentru că se aduce mulțumire lui Dumnezeu pentru tot ceea ce s-a realizat. În același timp, ea este revăsarea harului sfințitor de la Dumnezeu pentru că această lucrare, ofrandă a credincioșilor, să devină o Casă a lui Dumnezeu și Poartă a Cerului”, informează Radio TRINITAS.

De asemenea, Patriarhul României a oficiat Sfânta Liturghie pe altarul de vară al Mănăstirii Bârsana, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi.

Foto: Ziarul Lumina

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.