Reabilitarea DJ 182B pe tronsonul Șomcuta Mare – Remeți pe Someș, finalizată

Vineri, 20 decembrie, în la Căminul Cultural din Mireșu Mare, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, alături de secretarul de stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Florin Creț, de vicepreședintele CJ Maramureș, George Moldovan, de primarul comunei Mireșu Mare, Ioan Mătieș, dar și de primari din zonă, consilieri județeni și aparatul propriu al instituției a anunțat reabilitarea primului tronson de drum județean din cele șase aflate în șantier.

Astfel, a fost finalizat, în această săptămână, obiectivul  de investiții “Reabilitare DJ 182B, sector Coaş (int.DJ 182C) – Remeţi pe Someş (int. DJ 108E), Tronsonul Şomcuta Mare (int.DN 1C) – Remeţi pe Someş (int. DJ108E)” LOT2. Finanțarea acestui obiectiv a fost în cea mai mare parte din fonduri guvernamentale gestionate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației pentru finanțarea proiectelor locale de dezvoltare prin realizarea unor lucrări de infrastructură rutieră, aprobat prin O.U.G. nr.28/2013 – Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Lungimea totală a drumului este de 14,366 km, de la intersecţia cu DN1C până la racordul cu rampele podului, peste râul Someş din localitatea Ulmeni, aflat în execuţie.

Valoarea totală a investiției, conform indicatorilor tehnico–economici aprobați prin hotărâre de Consiliu Județean, este de 28.909.648,25 lei (fără TVA), din care construcții+montaj: 26.998.835,26 lei (fără TVA). Durata contractului de proiectare și execuție lucrări a fost de 360 zile, din care 180 zile etapa de proiectare și obținere a autorizației de construire și 180 zile etapa de execuție a lucrărilor. Ordinul de începere pentru proiectarea și execuție lucrărilor a fost emis în data de 4 ianuarie 2019, lucrările efective începând la data de 10 iunie 2019. Serviciile de supervizare a lucrărilor de construcții privind realizarea obiectivului de investiție au fost asigurate de operatorul economic SC KONSENT SA, iar soluţia proiectată a urmărit, în special, îmbunătăţirea parametrilor relevanţi: creşterea vitezei, siguranţei rutiere, portanţei etc., lucrările de reabilitare fiind proiectate şi realizate pe traseul existent al drumului judeţean.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.